Η ανοδική αγορά (Bull Market) που έχει ως αφετηρία της τον Μάρτιο του 2009 καταγράφει μία νέα υψηλότερη κορυφή και μας δείχνει πως διαθέτει τις απαιτούμενες δυνάμεις για να παραμείνει σε ισχύ κατά τους επόμενους μήνες.
[attachimg=1]
Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα η κίνηση φαίνεται αρκετά δυνατή και οδηγεί τον RSI στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων. Το τελευταίο δε μεγάλο λευκό κερί δίνει την εντύπωση πως οι τιμές σύντομα θα οδηγηθούν προς το ΜΟΒ επίπεδο των 1350 μονάδων.
[attachimg=2]
Στο ημερήσιο διάγραμμα φαίνεται να βρίσκεται υπό διαμόρφωση μία ανοδική σφήνα η οποία ως συνήθως έχει καθοδικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση και με βάση όσα έχουμε δει στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, είναι πιθανή μία ανοδική ψευδοδιάσπαση (throw-over) προς το επίπεδο των 1350 μονάδων η οποία θα λειτουργήσει ως παγίδα για τους αγοραστές (bull trap) πριν από την τελική καθοδική της διάσπαση.
[attachimg=3]