S&P 500 - Ημερήσιο Σχόλιο 17/02/2011

Started by Stephanos, February 16, 2011, 23:35:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stephanos

Στο διάγραμμα διακρίνονται οι τιμές που προσεγγίζουν το ΜΟΒ επίπεδο για την σημασία του οποίου έχω αναφερθεί στα προηγούμενα σχόλια.

Τόσο στους δείκτες όσο και στις μετοχές υπάρχουν μόνο τρεις κατευθύνσεις που μπορούν να ακολουθήσουν οι τιμές: πάνω, κάτω ή πλάγια κίνηση. Μόνο τρεις κατευθύνσεις αλλά παρ όλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που οδηγούνται σε λανθασμένες αποφάσεις και σε επιζήμιες αγοραπωλησίες ή ακόμη και σε πολλά διαφυγόντα κέρδη λόγω της υπερβολικής τους εξάρτησης από τους πολυδιαφημιζόμενους ταλαντωτές οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις πλασάρονται ότι διαθέτουν μαγικές ικανότητες.

Η έλλειψη κατανόησης της κίνησης των αγορών αδυνατεί πολλούς traders να αντιληφθούν τα στοιχειώδη δεδομένα ακόμη και της πιο απλής κίνησης: Όσοι είχαν αποφύγει να τοποθετηθούν στον S&P 500 επειδή ο δείκτης σχετικής ισχύος ή ο στοχαστικός ταλαντωτής ήταν υπερπωλημένοι έχουν χάσει ήδη 140 μονάδες από την 1 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα! Κάποιοι άλλοι έχουν οδηγηθεί σε πρόωρη έξοδο τους από την αγορά επειδή οι ταλαντωτές εισήλθαν στην υπεραγορασμένη περιοχή!

Όσοι από εσάς στηρίζεστε σε ένα ταλαντωτή για να κρίνετε την κίνηση ενός δείκτη ή μετοχής θα έχετε αντιληφθεί πως σε μία ανοδική αγορά οι δείκτες μπορούν να επιμένουν στις υπεραγορασμένες καταστάσεις χωρίς να μεταβάλλουν την ανοδική τους κίνηση. Είναι γι αυτό που ανά τακτά διαστήματα επιτηρούμε το μηχανικό σύστημα κινητών μέσων του blog που σκοπό έχει να μας προφυλάξει από λανθασμένες εκτιμήσεις είτε από κακή ανάγνωση της κίνησης της αγοράς είτε λόγω των προσωπικών μας συναισθηματισμών.


Καλημέρα σας.  :<<

[attachimg=1]

[attachimg=2]
My word of advice: "Trade what you see, not what you believe."



Against the Standard Way of Thinking.

Stephanos

My word of advice: "Trade what you see, not what you believe."



Against the Standard Way of Thinking.